13 Aralık 2010 Pazartesi
PASKALYA ÇÖREĞİ
Malzeme :
500 gr. un
300 gr. bira mayası
120 gr. un - şeker
120 gr. tereyağı
10 gr. sahlep
Yarım litre süt
3 adet yumurta
Tuz.
Yapılışı:
Bira mayası, sütle eziltr. 100 gr. un liâve edilir. Yoğu-rulur. Kapak örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 400 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası açılır. Kenarlarına un - şeker, mahlep tuz serpilir. Ortasına tereyağı, maya korur. İki yumurta kıraraktan ilâve edilir. Ortadakiler ezildikten sonra un çekerek yoğurulur. Yaş bez örtülerek ılık yerde bir daha mayalandıktan sonra yumurtadan daha büyük parçalara bölünür. Avuç arasında muntazam bir şekilde yuvarlanır. Tahta üzerinde, ortası üç, uçları bir santimetre çapında, 20 cm. boyunda silindirler yapılır. Bu silindirlerin üç parçası bir araya getirilerek saç örgüsü şeklinde
çörekler yapılır. Hafifçe yağlanmış tepsilere 5-6 cm. ara ile dizilir. Ilık bir yerde biraz daha mayalandırılır. Yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nymummy.....
YanıtlaSil