13 Aralık 2010 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ


Malzeme :
500 gr. un
300 gr. bira mayası
120 gr. un - şeker
120 gr. tereyağı
10 gr. sahlep
Yarım litre süt
3 adet yumurta
Tuz.
Yapılışı:
Bira mayası, sütle eziltr. 100 gr. un liâve edilir. Yoğu-rulur. Kapak örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 400 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası açılır. Kenarlarına un - şeker, mahlep tuz serpilir. Ortasına tereyağı, maya ko­rur. İki yumurta kıraraktan ilâve edilir. Ortadakiler ezildik­ten sonra un çekerek yoğurulur. Yaş bez örtülerek ılık yerde bir daha mayalandıktan sonra yumurtadan daha bü­yük parçalara bölünür. Avuç arasında muntazam bir şekil­de yuvarlanır. Tahta üzerinde, ortası üç, uçları bir santimet­re çapında, 20 cm. boyunda silindirler yapılır. Bu silindir­lerin üç parçası bir araya getirilerek saç örgüsü şeklinde
çörekler yapılır. Hafifçe yağlanmış tepsilere 5-6 cm. ara ile dizilir. Ilık bir yerde biraz daha mayalandırılır. Yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir

1 yorum: